Ga naar inhoud
Gemaakt door vrouwen, over vrouwen, voor iedereen. Dat geldt voor de producties in dit programma, ontwikkeld in samenwerking met Stichting Vrouwen in Beeld. Na afloop is er een gesprek over thema’s als het vrouwelijke vertelperspectief, genderongelijkheid en kansen voor vrouwen in de filmwereld.

Van documentaire tot serie: in dit programma worden drie producties vertoond, waarvan de crew en cast voor een groot deel uit vrouwen bestaat. Na afloop is er een nagesprek met de makers achter deze producties. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van genderongelijkheid in de filmsector? Hoe kunnen er meer verhalen over en door vrouwen verteld worden? Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor vrouwen om aan de top te komen?

Over Esther & the Law
Esther & the Law is een documentaire over de Nigeriaanse Esther Kiobel, die gerechtigheid zoekt voor haar man die in 1995 geëxecuteerd werd, nadat hij in opstand kwam tegen de vervuilingspraktijken van Shell. Bijna 25 jaar later klaagt Esther de multinational aan bij de Nederlandse rechtbank.

Over Stichting Vrouwen in Beeld
Stichting Vrouwen in Beeld wil het werk en de arbeidsmarktpositie van vrouwen in de Nederlandse audiovisuele industrie beter zichtbaar maken en versterken door middel van activiteiten en onderzoek. De organisatie richt zich daarbij op álle vrouwen die werkzaam zijn in de sector; van makers tot vertoners, van fondsen tot omroepen, van medewerkers tot leidinggevenden.

Specials