Ga naar inhoud
20230924_NFF_Utrecht_Volkskrantdag_18_©RamonMangold (1).jpg

Volkskrantdag

Je hoeft je geen zorgen te maken over keuzestress of zelf je dagprogramma samen te stellen: de filmredactie van de Volkskrant regelt dit namelijk voor je. Geniet de hele dag van de allernieuwste Nederlandse films, vers van de premièrepers.

Ervaarhet Nederlands Film Festival op zijn best tijdens de Volkskrantdag! Elk jaar selecteert de filmredactie van de Volkskrant favorieten uit de lange lijst premièrefilms. Dit kunnen speelfilms en documentaires zijn, maar ook korte films staan regelmatig op het programma van de Volkskrantdag. Ook de openingsfilm Witte flits van het festival is tijdens deze dag te zien. Filmmakers zijn aanwezig om al je vragen te beantwoorden tussen de films door. Rond het middaguur lassen we een pauze in, zodat je daarna met een frisse blik weer volop in de Nederlandse film kunt duiken.

Ook als niet-Volkskrantlezer ben je natuurlijk van harte welkom bij deze dag vol nieuwe films. Het volledige programma maken we begin september bekend.

Openingsfilm Witte Flits
Wanneer Aagje (Renée Soutendijk) en Toon (Raymond Thiry) horen dat hun 42-jarige zoon Rick (Sanne den Hartogh) de laatste fase ingaat van een euthanasietraject wegens psychisch lijden, staan zij voor de opgave om hem voorgoed los te laten. Is hun liefde sterk genoeg om Rick te steunen in zijn diepe verlangen naar een waardig einde?

Programma

Volkskrantdag

Zo 22 sep. 09:30 - 15:45, Kinepolis Jaarbeurs 7
Q&A
10 minuten
Pauze
1 uur, 15 minuten
Film 2
1 uur, 31 minuten
Q&A
10 minuten
Film 3
1 uur, 31 minuten
Q&A
10 minuten