Ga naar inhoud
Dinsdag 26 september richten we de schijnwerpers op Utrecht en Utrechtse makers – die in de stad wonen, werken of afgestudeerd zijn aan de HKU. Geniet van filmvertoningen, een inspirerende talk en proost op de Utrechtse beeldcultuur bij de afsluitende Beeldborrel, de maandelijkse netwerkborrel voor audiovisueel Utrecht.

Over Gnomes:
Fantasierijke korte horror waarin een jonge vrouw tijdens haar dagelijkse hardloopronde per ongeluk terechtkomt in de woonomgeving van een stam moordlustige kabouters.

Over Blauw licht - Herinneringen van een ambulancebroeder:
Voor verpleegkundige Louis is de stad een begraafplaats in deze indringende korte documentaire. Hij was met zijn ambulance vaak als eerste ter plaatse, en de laatste voor vele ongelukkigen wier hand hij vasthield. Wat blijft zijn de onuitwisbare herinneringen.

Over Chico:
Kracht en poëtische beelden gaan hand in hand in dit ontroerende dubbelportret van de Nederlandse kickbokspionier Thom Harinck en zijn dochter Jane, die ook sterk staat in de ring. Ze hebben een buitengewone band.

Over Ma Mère et Moi:
Als Kees (17) op taalcursus gaat in Marseille wordt ze gebracht door haar moeder. Tijdens deze 'laatste' reis samen droomt Kees van zelfstandige avonturen, terwijl moederlief worstelt met hun veranderende relatie.

NFFx030