Ga naar inhoud
003_Shangri_La_Housevisit_72.jpg

Tussen feit en fictie: Shangri-La, Paradise Under Construction

Archiefbeelden in fictiefilms, nagespeelde scènes door acteurs in documentaires en nog veel meer onverwachtse vertelvormen: dat zie je in het themaprogramma Tussen feit en fictie. Na afloop gaan we met de makers in gesprek over hun unieke manier van verhalen vertellen.
In dit programma laten we films zien die verschillende stijlen gebruiken om een verhaal te vertellen en te verrijken. Grenzen tussen feit en fictie vervagen, waardoor deze makers op unieke manier hun verhaal kunnen vertellen. Na elke vertoning is er een uitgebreid nagesprek van dertig minuten. Hoe werken de creatieve processen van de makers? Hoe ver mag je gaan met het fictionaliseren van de werkelijkheid? Hoe werkt het gebruik van archiefbeelden? Nagesprekken worden begeleid door moderator Lotje Ijzermans, bekend van o.a. het radioprogramma Nooit Meer Slapen.

Over Shangri-La, Paradise Under Construction
In Shangri-La, Paradise Under Construction reist filmmaker Mirka Duijn naar de bergen van Tibet op zoek naar de waarheid. Een toeristische trekpleister in Tibet beweert namelijk het echte Shangri-La te zijn. Hoe kan dat, vraagt Duijn zich af. Shangri-La is toch een fictieve plek uit een roman?
Specials