In deze indrukwekkende en urgente documentaire worden voor oorlog vluchtende tieners gefilmd tijdens hun gevaarlijke reis door Europa.

De alleenreizende minderjarigen uit deze documentaire ontvluchtten hun door oorlog geteisterde land en proberen nu Europese grenzen over te steken. Dat is levensgevaarlijk, want in hun zoektocht naar een beter leven treffen deze dappere jongeren mensensmokkelaars, grenswachten en zelfs mijnenvelden. De filmmakers volgen de vluchtende tieners door deze duistere kant van Europa op de voet. Wat volgt zijn urgente verhalen over ontberingen en uitbuiting, maar vooral ook over medemenselijkheid en de kracht van de menselijke geest.

In samenwerking met Movies that Matter wordt een verdiepend voor- en nagesprek gevoerd over de film en het onderwerp. Waarom is het voor deze jongeren moeilijk om de Europese Unie te betreden en wat gebeurt er met ze als ze hun bestemming hebben bereikt?

Vanaf klas 3 | Duur: 90 min (incl. nagesprek)
Thema's: migratie, vluchtelingen, oorlog
Leergebieden: aardrijkskunde, maatschappijleer, burgerschap
Kosten: €5,50 per leerling

Meld je hier aan

NFF Educatieprogramma
Met het educatieprogramma van 2023 helpt NFF om van jouw leerlingen beeldbewuste kijkers te maken. Kom op 22, 25 of 26 september met je klas naar het festival.