Ga naar inhoud
Queer Day is terug! Op maandag 25 september staan LHBTIQA+-verhalen en -makers centraal in Slachtstraat Filmtheater. Zo ook tijdens deze panel talk met het thema Queer Asian Representation in samenwerking met Pan Asian Collective en Queer Film Festival Utrecht.
NFF en QFFU geven tijdens deze talk op Queer Day, samen met PAC, speciale aandacht aan het thema Queer Asian Representation. Aan de hand van drie korte films en gesprekken met de regisseurs gaan we dieper in op hoe de Aziatische gemeenschap verkeerd- en onder gerepresenteerd wordt, en op welke manier hier tegengeluid aan wordt gegeven. Zo is Need van Jonnah Bron te zien, een film die zoekt naar een nieuwe beeldvorming van queer intimiteit. Daarnaast zie je Stiletto van Thuy Nguyen, een film over Aziatische queer liefde. We sluiten af met Het Optreden van Claire Zhou, over een Chinese Koorzangeres voor wie het steeds moeilijker wordt om haar transdochter voor de Chinese christelijke gemeenschap in Nederland te verbergen.

Over Pan Asian Collective
In een wereld waarin verschillen groter lijken dan ooit, zorgt PAC voor verbinding. Hoe? Met verhalen die verassen of juist herkenbaar zijn: in de media, in de politiek, voor én achter de schermen. PAC is de go-to partner voor alles wat met Aziatische representatie te maken heeft.

Over Queer Film Festival Utrecht
Tijdens QFFU staan diversiteit, inclusiviteit en toegankelijkheid centraal. Met hun films en randprogrammering vertellen zij verhalen vanuit verschillende hoeken van de queer community. Niet alleen in bioscoopzalen, maar ook op straat, in cafés en buurthuizen, door de binnenstad en in verschillende wijken in Utrecht.

Specials