Ga naar inhoud
Maandag 26 september 2022 staat in het teken van de vernieuwde NFF Talentdag. Voor het eerst transformeert de Stadsschouwburg Utrecht in het NFF Talentplein, waar nieuwe makers hun prangende vragen kunnen stellen aan pioniers uit de Nederlandse filmwereld. Denk aan ontwikkelaars, brancheverenigingen en fondsen. Ben jij een nieuwe maker en klaar voor een volgende carrièrestap? Stel jezelf of je filmidee voor aan de juiste professionals tijdens de NFF Talentdag!

Als onderdeel van het Professionals Programma van het Nederlands Film Festival richt de NFF Talentdag zich volledig op talentontwikkeling binnen de audiovisuele sector. Aan de hand van een nieuw en gevarieerd dagprogramma ontmoeten nieuwe makers (opgeleid en autodidact) en av-professionals elkaar op een laagdrempelige manier.

Op het Talentplein doe je nieuwe contacten op en leer je alles over talentontwikkelingsmogelijkheden in Nederland. Kom langs en treed in contact met instellingen als Screen Talent NL, FilmForward, Scenariovakschool, Scriptbank, Documentaire Kickstarter, De Klik, De Ontmoeting, Voordekunst en vele anderen.

In aanvulling op het Talentplein bieden we twee inspirerende programma’s in de vorm van een Prof Talk Light. Bij Pitchen Maar! (in samenwerking met de NAPA en VERS) leer je hoe een succesvolle pitch in elkaar steekt. Tijdens Missie van de Nieuwe Maker nemen we het maakproces onder de loep (in samenwerking met CoBO en Movies that Matter Film Festival). Daarnaast vinden in de ochtend de jaarlijkse Talent Speeddates, Feedback Sessies en Script & Score bijeenkomst plaats.

De dag wordt afgesloten met de Talent Award Ceremonie, waar de prijzen voor de NFF Studentencompetitie, de NFF Debuutcompetitie en de Filmfonds Wildcards worden uitgereikt. Verder netwerken doe je op een ontspannen manier tijdens de Professionals Drinks. We kijken uit naar jouw komst. Jij ook?

Kijk hier voor meer informatie over het programma van de Talentdag.

Datum: maandag 26 september
Locatie: Stadsschouwburg Utrecht
Tijden:
Talentplein: 9:30 - 15:00
Prof Talk Light: Pitchen Maar!: 10:00 - 11:30
Prof Talk Light: Missie van de Nieuwe Maker: 13:30 - 14:30
Talent Award Ceremonie: 15:00 - 17:00
Professionals Drinks: 17:00 - 19:00

Prijs: €12,50 (alles in 1-ticket voor de Prof Talk Lights, Talentplein en Professionals Drinks.)
Taal: Nederlands

Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Talentdag Professionals Prof Talk