Ga naar inhoud
De allerbeste afstudeerfilms uit de NFF Studentencompetitie zien? Kom dan naar dit filmprogramma, want hier zie je alle winnaars van de NFF Talent Awards achter elkaar.

Oaia Neagră
Winnaar van de VPRO-documentaireprijs - beste afstudeerdocumentaire. Queer filmmaker op bezoek in een godvrezend Roemeens dorp is verliefd op een alleenstaande transgender-ouder. Deze documentaire laat zien dat het niet goed valt in de gemeenschap. Kunnen ze ontsnappen naar Nederland?

Silent Waters
Winnaar van de NPO Fictie Talent Award - beste fictie afstudeerfilm. Terwijl etnische spanningen in Bosnië en Herzegovina in 1992 zorgen voor een conflict tussen buurtgenoten, doet Amir er in dit korte drama alles aan om zijn dochter te beschermen voor de dreigende oorlog.

Dreams of Yesterday
Winnaar No Risk Talent Prijs - meest uitspringende crewlid. De rauwe ervaring van mensen die gedwongen hun land moeten verlaten, gevangen in expressieve houtskoolanimatie. Gebaseerd op wat de maker persoonlijk meemaakte.

Paul en Paul
Winnaar KNF Award - beste eindexamenproductie. Tragikomische documentaire over de moeizame broederschap van Paultje (61) en Paul (79) in Amsterdam-Noord. Nu beiden ernstig ziek zijn, worden ze geconfronteerd met de vergankelijkheid van het leven.

Zeze & Mercedes
EY Talent Award - productie met de hoogste production value. Met deze animatiefilm brengt regisseur Başak Kirici de verbeeldingswereld van de Turkse jeugdvrienden Zeze en Mercedes tot leven. Tijdens een fantasierijke race door de woonkamer komen ze een geheim onder ogen.NFF Studentencompetitie