Ga naar inhoud
Still Waar thuis was.png

NFF Studentencompetitie 3

In zeven kortefilmprogramma’s tonen we het beste afstudeerwerk van studenten aan Nederlandse kunstacademies. Ontdek de makers van morgen! Onderaan deze pagina vind je de films die in dit filmblok te zien zijn.
Het NFF is voor veel eindexamenstudenten van audiovisuele opleidingen de eerste gelegenheid waarop ze hun productie aan een groot publiek kunnen presenteren. Uit ruim honderd inzendingen koos het programmeursteam de 41 beste afstudeerproducties van de Nederlandse film- en kunstacademies. Deze korte films zijn niet vaak op het grote doek te bewonderen, dus zorg dat je tijdens het festival niets mist!

Veel succesvolle Nederlandse filmmakers begonnen hun carrière in de Studentencompetitie. Onder andere Paula van der Oest, Joram Lürsen,, Dana Nechushtan, Aliona van der Horst en Eché Janga wonnen hier hun eerste filmprijzen. Dus wie weet zie jij hier de Gouden Kalf-winnaars van de toekomst.

Afstudeerders maken met hun producties kans op diverse prijzen, veelal gekoppeld aan een geldbedrag waarmee ze deels hun volgende film kunnen financieren. De prijzen worden uitgereikt tijdens de NFF Talent Award Ceremonie, op maandag 25 september in Stadsschouwburg Utrecht.
NFF Studentencompetitie