Virtual Production, het buzz word in medialand van de afgelopen paar jaar, met jaloersmakende voorbeelden uit kaskrakers als The Mandalorian.

Via LED wall volume shooting kunnen filmmakers door middel van een game-engine real-time digitale sets creëren op LED-schermen en in-camera vastleggen. Deze vorm van produceren heeft ingrijpende gevolgen waarbij VFX van post- naar pre-productie verhuist en het creatieve proces van de gehele crew wijzigt. Maar als het tijd is om je acteurs te filmen, zie je gelijk het resultaat.

Virtual production is echter niet dé oplossing voor alle filmproducties, maar een handige tool om in te zetten vanuit het oogpunt van controle en financiën. Het staat allemaal nog in de kinderschoenen, maar ook in Nederland worden de eerste stappen gezet.

Tijdens dit programma bespreken we de diverse manieren waarop Virtual Production al werd ingezet in Nederland en welke inzichten het bood voor commercieel werk, cinematografie en regie. Ook luiden we het startschot voor ambitieuze plannen en initiatieven voor de toekomst.

Tickets
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang.
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht.
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Moderator: Monique van Dusseldorp

Sprekers:
Idse Grotenhuis (creative producer Topkapi)
Bert Pot (cinematographer)
Pim de Bilde (creative producer IRON FILMS)
Flip van der Kuil (regisseur)

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01