Ga naar inhoud
Terug van weggeweest: het Schrijfpaleis! Ditmaal in een nieuw jasje… Opkomende makers en gevestigde professionals bundelen hun krachten en staan te springen om jouw feedback.

Het Schrijfpaleis staat al vele jaren bekend als een moment voor de av-sector om bij elkaar te komen en in de vorm van actieve scriptlezingen het proces van spel onder de loep te nemen. Dit jaar doen we dat met drie nieuwe talenten uit de poule van partnerorganisaties Script Academy, Scenariovakschool en Rose Stories. Alle drie presenteren een scène uit nieuw, eigen werk. Tijdens een voortraject worden de nieuwe scenarioschrijvers door de Dutch Directors Guild (DDG) gekoppeld aan een gevestigd regisseur. Samen met professionele acteurs, voorgedragen door ACT Acteursbelangen, repeteren ze de betreffende scène. Bij de opvoering op het festival zien de drie scenarioschrijvers uiteindelijk hun nieuwe werk tot leven komen en bespreken we aan de hand van reacties uit het publiek en nagesprekken wat opvalt, ontroert of mogelijk beter kan.

In samenwerking met Script Academy, Scenariovakschool, Rose Stories, Dutch Directors Guild (DDG) en ACT Acteursbelangen.

Voertaal: Nederlands
Presentator: Jaap Peter Enderlé
Schrijvers: Joep Burger (ScriptAcademy), Dina Sobhi (Rose Stories), Katelijn Udo de Haes (Scenariovakschool)
Regisseur: Mirjam de With
Acteurs: Judith Schuur, Quiah Shilue, Sebastián Mrkvicka, Denzel Goudmijn

Professionals & Talent Programma