90’s kids: maak je klaar voor een nostalgische reis naar de fantastische muziek van je favoriete action animatieseries uit die tijd. Te gast is componist en Emmy-winnaar Lolita Ritmanis. Voordat ze zich op componeren richtte, orkestreerde ze meer dan 100 films, miniseries en televisieprogramma's, waaronder Lethal Weapon 4, X-Files Movie en Robin Hood: Prince of Thieves. Ze studeerde aan de Dick Grove School of Music, gespecialiseerd in filmmuziek, en richtte vervolgens Dynamic Music Partners op met collega’s Michael McCuistion en Kristopher Carter, met wie ze tot op de dag van vandaag samenwerkt.

Via een live inbelverbinding neemt Ritmanis ons mee in haar werk als componist voor action animatieseries zoals Justice League, Batman Beyond, Teen Titans, Ben 10 en Batman: The Animated Series. Naast deze komen ook andere hoogtepunten uit haar carrière aan bod: de documentaire Wild Daze(met Jane Goodall) en muziek voor de genderpariteit serie Flip the Script (met in de hoofdrol Lake Bell).

Tijdens deze Prof Talk komt het verschil in componeren voor animatie en live-action volop aan bod. Ritmanis vertelt ook over hoe anders ze te werk gaat bij het maken van muziek voor een aflevering van een serie versus het componeren voor een (geanimeerde) speelfilm, waarbij de muziek ook nog eens niet de actie mag overstemmen.

Lolita Ritmanis is een van de oprichters van de Alliance for Women Film Composers, dat ernaar streeft het werk van vrouwelijke componisten te ondersteunen en te vieren door middel van belangenbehartiging en educatie.

Tickets:
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang. €7,99
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht. €17,-
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Taal: Engels

Dit programma is in samenwerking met Buma Music in Motion

Professionals programma Prof Talk