Ga naar inhoud
De Belgische Felix van Groeningen & Charlotte Vandermeersch nemen je mee het diepe in tijdens een inspirerende Prof Talk over het regievak. Van het schakelen tussen creatieve en organisatorische belangen tot co-regisseren en trouw blijven aan je eigen gevoel; alles komt aan bod deze avond.

Felix van Groeningen staat onder meer bekend om zijn bekroonde producties De helaasheid der dingen, The Broken Circle Breakdown en Beautiful Boy. Samen met Charlotte Vandermeersch regisseerde hij het veelgeprezen De Acht Bergen. Voor Charlotte – bekend als acteur in talloze films en series zoals Belgica, #hetisingewikkeld en Baantjer: het begin – was dit haar eerste stap als regisseur. Met succes; de film ging in première in de Cannes Feature Films competitie en won de Prix du jury 2022.

Aan de hand van fragmenten uit hun werk gaan Felix en Charlotte in op ‘de reis van het filmmaken’, zoals ze dat zelf noemen. Hoe maak je bijvoorbeeld de vertaalslag van boek naar film? Op welke manier manoeuvreer je tussen creatieve en organisatorische aspecten van het regieschap? En hoe kun je internationaal werken vanuit een Europese insteek? Daarnaast geven Felix en Charlotte een inkijkje in hun samenwerking én hun persoonlijke ontwikkeling als regisseur. Ontdek welke unieke elementen zij inbrengen in hun werk en wat er allemaal komt kijken bij co-regisseren, zeker als je een relatie hebt.

In samenwerking met Dutch Directors Guild (DDG).

Voertaal: Nederlands

Professionals & Talent Programma