Hoe vertalen vier prominente Nederlandse cinematografen woord naar beeld: van script naar decoupage, shotlist, beeldtaal en het uiteindelijke resultaat?

Joris Bulstra (cameraman) gaat hierover in gesprek met vier gerenommeerde collega’s met elk een eigen unieke werkwijze aan de hand van recente producties. Centraal staat de ontdekkingsreis van wat een project visueel nodig heeft. Aan de hand van stills en fragmenten lichten de beeldmakers hun werkwijze toe. Hoe laten zij zich inspireren? Hoe vertaal je de teksttaal naar beeldtaal? Wordt alles van tevoren uitgewerkt of laat je je verrassen door het moment? Hoe werken ze samen met de regisseur? Wat doet de regievisie met de cameravoering, en waar ontstaat ruimte voor de poëtische vertelling? Een kijkje in de keuken van beeldmakers van documentaire tot fictie en commercial.

Te gast zijn: cameravrouw en onafhankelijk filmmaker Jacqueline van Vugt (Borders, Morgen en Ofrenda de Primavera) en Directors of Photography Aage Hollander (Wat is dan liefde, Ik weet wie je bent, Dorst), Jasper Wolf (Monos, We will never be Royals, Instinct) en Robbie van Brussel (Seven Little Criminals, Quality Time, Beverman en zoon).

Tickets:
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang. €7,99
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht. €17,-
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Moderator:
Joris Bulstra - Cinematographer NSC

Panelleden:
Jacqueline van Vugt - cameravrouw en onafhankelijke filmmaker
Jasper Wolf - Director of Photography
Robbie van Brussel - Director of Photography
Aage Hollander - Director of Photography

In samenwerking met de Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

NFF Prof Special: Virtual Production
Meer info

Virtual Production

Naar locatie om een bijzondere omgeving vast te leggen? Dat is tegenwoordig niet altijd meer van toepassing. Via LED wall volume shooting kunnen filmmakers door middel van een game-engine real-time digitale sets creëren op LED-schermen en in-camera vastleggen. Benieuwd naar hoe dit in zijn werk gaat en hoe de eerste stappen in Nederland hiermee worden gezet?

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01