Ontstaat beweging vanuit stijl of script? We praten met twee Directors of Photography over de wijze waarop je vanuit het verhaal en mise-en-scène camerabeweging inzet.

Guido van Gennep, NSC heeft een indrukwekkende staat van dienst (Oorlogswinter, Tonio, Lucia de B.) en werd voor zijn camerawerk meerdere malen genomineerd voor een Gouden Kalf. Evelin van Rei (Limbo, Changeling) won dit voorjaar de Angénieux Special Encouragement Award op het Cannes Film Festival. Haar meest recente werk is te zien in de nieuwe Apple TV+ series Bad Sisters.

Aan de hand van exclusief materiaal uit actueel werk van Van Gennep en Van Rei, maar ook klassieke en soms extreme voorbeelden van Spielberg, Tarkovsky en Lubezki, zoomen we in op camerabeweging. Ontstaat beweging vanuit de stijl of het script? We bespreken het belang van bewegingskeuze per scène en hoe je het ritme van de hele film kunt overzien.

Moderator: Director of Photography Joris Bulstra, NSC

Sprekers:
- Guido van Gennep, NSC (Lucia de B., Oorlogswinter)
- Evelin van Rei (Bad Sisters, Changeling)

Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal
Prijs: €19,50 regulier, €13,50 studenten
Taal: Nederlands

In samenwerking met Netherlands Society of Cinematographers (NSC).

Fotocredit: Mark de Blok

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk