Producent Tommy Pallotta (A Scanner Darkly, Waking Life, American Prince) geeft een inkijkje in het complexe en fascinerende maakproces van de Netflix-hit Apollo 10½: A Space Age Childhood.

Apollo 10½, een nostalgische terugblik op de kindertijd van regisseur Richard Linklater, is opgebouwd uit nieuwsflitsen en tv- en reclamefragmenten die met rotoscoping bewerkt zijn tot een liveaction-film. Hoe realiseer je zo’n hybride productie tussen Nederland en Amerika, tussen animatie en film en tussen handwerk en digitale productiemodellen?

Pallotta is altijd op zoek naar het kruispunt van technologie en storytelling. Zijn beeldtaal bestaat uit een mengvorm van technologie, film, animatie en interactiviteit. In deze Prof Talk neemt Pallotta je mee in de productiewereld van Apollo 10 ½ en vertelt hij alles over werken met hybride producties.

Moderator: Monique van Dusseldorp

Datum: zaterdag 24 september
Tijd: 20:00 - 22:00
Locatie: Stadsschouwburg - Hekmanfoyer
Prijs: €19,50 regulier, €13,50 studenten
Taal: Engels

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk Digitale Cultuur