Filmmakers gebruiken steeds meer archiefmateriaal voor hun producties. Wat is de meerwaarde en schoonheid van archiefmateriaal ten opzichte van zelf gedraaid materiaal? Je ontdekt het bij deze Prof Talk.

In deze inhoudelijke sessie duiken we in het maakproces van regisseurs en schrijvers die met archief-content werken. Schrijver en regisseur Pieter Bart Korthuis vertelt over zijn ervaringen met het gebruik van archiefmateriaal voor de dramaseries Dirty Lines en Het jaar van Fortuyn. Regisseur en producent Menna Laura Meijer gaat in op haar aanpak bij het maken van de nog te verschijnen documentaire Fortuyn: Un-Dutch.

Wil jij ook aan de slag met archiefmateriaal? In deze Prof Talk leer hoe je het archief induikt en hoe je de gevonden schatten vervolgens kunt gebruiken.

Moderator: Margje de Koning

Sprekers:
- Pieter Bart Korthuis (Penoza, Vechtershart)
- Menna Laura Meijer (Nu verandert er langzaam iets, Sexy)

Datum: zondag 25 september
Tijd: 15:30 - 17:00
Locatie: Stadsschouwburg - Hekmanfoyer
Prijs: €19,50 regulier, €13,50 studenten
Taal: Nederlands

In samenwerking met het Beeld & Geluid en Dutch Directors Guild (DDG).

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals Prof Talk AV-sector & Beleid