De impact van films op de ontwikkeling van kinderen en jongeren kan niet worden onderschat. Netwerk Filmeducatie vindt daarom dat het leren over (de werking van) filmtaal een vast onderdeel moet zijn van het schoolprogramma. Samen met 200 netwerkleden werken ze aan deze missie. Dat werpt zijn vruchten af: steeds meer scholen brengen een bezoek aan theater of bioscoop, er worden filmeducatieprogramma’s voor lerarenopleidingen ontwikkeld, en in de klaslokalen worden volop films gekeken, besproken en gemaakt.

Maar wat maakt een film nu eigenlijk aantrekkelijk voor gebruik in het onderwijs? Welke routes kun je volgen als je als producent, distributeur of maker ‘iets met filmeducatie’ wilt doen? Wat maakt investeren in het onderwijs als doelgroep de moeite waard? Vanuit verschillende invalshoeken worden deze en meer vragen besproken. Ook vertellen we over de vernieuwde werkwijze van Netwerk Filmeducatie. Te gast zijn: Ariadne Asimakopoulos (impact producent New Ams, o.a. De Wereld van De Oost), Hasse Nunen (impact producent Een van de Jongens, o.a. Klassen, LUISTER), Martine Smit (educatieprogrammeur Movies that Matter), Firien Dubben en Lian van de Wiel (educatieve conceptontwikkelaars, uitgeverij Blink).

Netwerk Filmeducatie host later op de dag, samen met NAPA en Beeld en Geluid, een borrel (17.45-19.00). Met je ticket voor dit event ben je daar van harte welkom. Tip: overbrug de tijd met een bezoek aan NFF Interactive: Storyspace (op dezelfde locatie) en bezoek ook het NAPA/BenG-programma NFF Prof: Alles is Archief
Taal: Nederlands

Dit programma is in samenwerking met Netwerk Filmeducatie.

Partners

NPO Vm Nfs diap 1 5xLogo volkskrantVL LOGO LIGGEND COMPLEET 2021 diapLogo NFFLogo DioraphteFonds 21 Logo WIT 01