Hoe zorgen we voor een betere en gelaagde representatie van mensen en rollen in film? Tijdens NFF Om Tafel bespreken we de behoefte voor een cultuuromslag en zoeken we naar oplossingen met regisseurs, acteurs, scenarioschrijvers en casting directors.

We gaan in gesprek met onder anderen Thorn de Vries, de eerste non-binaire acteur die een non-binair personage speelde in een Nederlandse serie (Spangas). Samen met Mandy Woelkens schreef die het boek FAQ Gender - Antwoorden op veelgestelde vragen als je iemand bent of kent die non-binair is.
Daarnaast schuift ook Jacqueline Blom aan, voorvechter van een betere representatie van vrouwen in onder andere de film- en televisie-industrie en medeoprichter van het platform Point of VieW.

Andere tafelgasten zijn theatermaker, scenarioschrijver en acteur Fadua El Akchaoui, regisseur en scenarioschrijver Jean van de Velde, casting director Shira Halevi en acteur en ACT-bestuurslid Malou Gorter. Samen kijken we naar oplossingen voor een betere representatie in de fase waar de keuzes voor een film en de personages beginnen: het scenario en de casting.

Het blijft niet alleen bij praten. In samenwerking met ACT, belangenvereniging voor professionele acteurs Nederland, laten we diverse scènes zien waarbij de ingesleten ideeën over gender totaal overboord worden gegooid.

Sprekers:
- Thorn de Vries (Acteur)
- Jacqueline Blom (Acteur, mede-oprichter Point of VieW)
- Malou Gorter (Acteur en bestuurslid ACT)
- Fadua El Akchaoui (Theatermaker, scenarioschrijver, acteur)
- Jean van de Velde (Regisseur en scenarioschrijver)
- Shira Halevi (Casting director A Million Faces)
- Marielle van Sauers (Schrijver en docent HKU)

Datum: vrijdag 23 september
Tijd: 20:30 - 22:00
Locatie: Stadsschouwburg - Blauwe Zaal
Prijs: €11,50
Taal: Nederlands

In samenwerking met ACT, de belangenvereniging voor professionele acteurs in Nederland.

NFF Professionalspas
Wil je voordelig naar het festival? Met de NFF Professionalspas neem je voor €120,- deel aan het complete openbare festivalprogramma, van filmvertoningen en Prof Talks tot de NFF Conferentie. Bij aanschaf van een Professionalspas ontvang je tijdelijk een kortingscode voor je festivalverblijf bij EYE Hotel Utrecht (let op, beperkte beschikbaarheid).

Professionals AV-sector & Beleid Prof Talk