Veel vragen, veel gasten. Tijdens NFF om tafel: Wie vertelt, wie bepaalt? hebben we het over essentiële onderwerpen als inclusiviteit (voor en achter de camera), diversiteit in casting, filmkritiek, de omgang met archiefmateriaal, culturele toe-eigening en artistieke vrijheid.

Met de snel veranderende maatschappij verschuiven ook de opvattingen over wat gepast is en wat niet en dat beperkt zich niet tot het heden. Grasduinend door de geschiedenis vinden we meer dan genoeg boeken, beelden, ideeën, muziek en films die we met voortschrijdend inzicht controversieel of ongepast vinden. Hoe kijken we met nieuwe inzichten naar oude werken? Klopt het wel om met de kennis van nu te oordelen? Wat doen we vervolgens met het ineens ongepast verklaarde originele materiaal? Wegstoppen? Wissen? Bewerken? Of omhelzen? (Waarom) is het noodzakelijk om kritisch te kijken naar wat we hebben gemaakt en ervan te leren?

Wat betekent dit voor de toekomst? Kunnen vormen, verhalen, concepten of stromingen geclaimd worden door specifieke groepen? Willen we dat als samenleving afdwingen of willen we blijven vertrouwen op een organisch proces? Hoe zorgen we dat de vrijheid van expressie blijft bestaan zonder over de schreef te gaan als het aankomt op het toe-eigenen, maken of becommentariëren van een onderwerp of verhaal?

Tickets
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang. €7,99
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht.
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Moderator:
Naeeda Aurangzeb - Presentator, documentairemaker en auteur

Met o.a.:

Daniël Biltereyst - Professor Film & Media Studies Universiteit Gent
Hanna van Niekerk - Regisseur
Tarikh Janssen - Acteur, lid commissie diversiteit ACT
Corien van der Zwaag - Schrijver en regisseur
Manoushka Zeegelaar Breeveld - Acteur, zanger en initiatiefnemer KLEUR
Susanne Groen - Oprichter Groen Casting
Hui-Hui Pan - Oprichter PAC (omroep PAC en Pan Asian Collective)
Iwana Chronis - Hoofd Selective Funding Nederlands Filmfonds

Column:
Reza Kartosen-Wong - Mediawetenschapper UvA

Taal: Nederlands

Dit programma is in samenwerking met Beeld en Geluid.

Professionals programma Talks & events