Ga naar inhoud
Op woensdag 28 september worden om 20:00 uur de films It’s Nice in Here en Ik ben een bastaard vertoond, met muzikale omlijsting in samenwerking met De Voorkamer!

Ook in 2022 is de festivalsfeer binnen en buiten het Utrechtse centrum te voelen. Van Zuilen tot Rotsoord ben je welkom op de meest uiteenlopende locaties: van concertzaal tot café en buurthuis!

Over de films van deze avond:

It’s Nice in Here - Robert-Jonathan Koeyers
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid.

Ik ben een bastaard- Ahmet Polat
Documentaire roadmovie over de Vlaamse schrijver en theatermaker Rashif El Kaoui, die al jaren vecht tegen vooroordelen over zijn biculturele identiteit. Biedt een onderzoekende reis naar zijn wortels verlossing?

Muziek & storytelling
Deze avond speelt Saz speler Dilshad Hassan een aantal nummers van geweldige Koerdische zangers uit alle delen van Koerdistan. Via zijn muziek kan hij zijn gevoelens overbrengen, ongeacht de taal die anderen spreken. Daarnaast komt Abdulaal Hussein, één van de geweldige storytellers van De Voorkamer zijn verhaal delen. Abdulaal is een gepassioneerde theatermaker en verhalenverteller. Op deze avond deelt Abdulaal zijn persoonlijke verhaal over hoe Nederland zijn nieuwe thuis werd.

Klik hier voor tickets!