Het Nederlands Film Festival komt naar je toe! En wel in Overvecht bij BOKS. BOKS is een gemeenschap waar jonge makers zich kunnen ontwikkelen en groeien. Ze stimuleren samenwerking en uitwisseling tussen jongeren en instellingen, in de wijk en in de stad. Op dinsdag 28 september vertonen we in hun nieuwe cultuurhuis in Overvecht de film I don't wanna dancemet aansluitend een Q&A.

I don’t wanna dance
De dertienjarige Joey woont bij zijn tante, omdat zijn moeder niet meer voor hem kan zorgen. Wanneer zijn moeder de voogdij over Joey en zijn broer krijgt, moet Joey snel beslissen of hij bij haar wil gaan wonen. Moet hij voor zijn eigen welzijn kiezen, of alles op alles zetten om samen met haar een nieuw leven op te bouwen? I don't wanna dance is een in de realiteit gewortelde fictie, want regisseur Flynn von Kleist volgde acteur Yfendo van Praag drie jaar lang en baseerde hoofdpersoon Joey op hem en zijn leven.

NFF in de wijk
Het NFF duikt ook op buiten de Utrechtse binnenstad. Van concertzaal tot buurthuis, van Zuilen tot aan Lunetten. Buitenbioscoop, kortefilmprogramma’s en filmdiners. Ontdek op filmfestival.nl/in-de-wijk wat er dit jaar op de verschillende locaties is te zien en te doen!

Films Talks & events NFF in de wijk Gouden Kalf Competitie