Ga naar inhoud
Op woensdag 28 september wordt om 19:30 uur een kortefilmprogramma vertoond in De Wilg: Hoeba, Het kamp, It's Nice in Here en Teledoc Campus – Buurman Abdi. Het filmblok wordt verrijkt met een inleiding en een nagesprek met aanwezige makers.

Ook in 2022 is de festivalsfeer binnen en buiten het Utrechtse centrum te voelen. Van Zuilen tot Rotsoord ben je welkom op de meest uiteenlopende locaties: van concertzaal tot café en buurthuis!

Over de films van deze avond:

Hoeba - Sem Assink
Drenthe, 4000 jaar voor onze jaartelling (om en nabij). Vier primitieve mannetjes bundelen de krachten om iets te bouwen dat ze beschermt tegen het gure weer. Maar wat?

Het kamp - Philip Huff
Kort drama, waarin de dertigjarige Robin uit de stad vertrekt naar een houthakkerskamp. Daar botst Robin met de verwachting van de mannen. Ze pesten Robin en creëren een onveilige omgeving, tot de boel explodeert.

It's Nice in Here - Robert-Jonathan Koeyers
Wat gebeurde er precies die fatale avond waarop de jonge Crimson werd doodgeschoten in de plaatselijke supermarkt? In deze
animatiefilm vertellen zijn beste vriendin Imani en de politieagent die hem neerschoot hun versie van de werkelijkheid.

Teledoc Campus – Buurman Abdi - Douwe Dijkstra
Abdi vraagt zijn buurman, filmmaker Douwe Dijkstra, om een film te maken over zijn leven als vluchteling. Deze openhartige documentaire laat zien hoe ze met onverwachte technieken vanuit dat grimmige verleden nieuwe stappen in het heden zetten.