Het Nederlands Film Festival komt naar je toe! In samenwerking met Molen de Ster en culturele ontmoetingsruimte De Voorkamer vertonen we deze avond Here We Move Here We Groove, met aansluitend een Q&A met producent Harmen Jalvingh. In verband met de weersvoorspelling vindt de filmvertoning binnen plaats. De inloop is vanaf 20:15, het programma start om 20:30 uur.

Here We Move Here We Groove
Om te overleven moet je bewegen. Robert Soko leerde die les als tiener, toen hij het Joegoslavische oorlogsgeweld ontvluchtte. Met zijn kruisbestuiving van westerse muziek en opzwepende Balkan-ritmes groeide hij uit tot een beroemde Balkan Beats-dj in Berlijn en de Europese clubscene. Nu gaat hij met zijn taxi op zoek naar nieuwe migranten om muziek mee te maken; muzikanten die huis en haard achterlieten. Die vindt hij op zijn geboortegrond, waar stromen vluchtelingen uit Syrië en Afghanistan passeren, op weg naar hun gedroomde eindbestemming Berlijn. De ontmoetingen doorbreken muzikale grenzen en laten de veranderde identiteit van Europa zien.

NFF in de wijk
Het NFF duikt ook op buiten de Utrechtse binnenstad. Van concertzaal tot buurthuis, van Zuilen tot aan Lunetten. Buitenbioscoop, kortefilmprogramma’s en filmdiners. Ontdek op filmfestival.nl/in-de-wijk wat er dit jaar op de verschillende locaties is te zien en te doen!

Talks & events NFF in de wijk Gouden Kalf Competitie Films