Het Nederlands Film Festival komt naar je toe! RAUM is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Op donderdag 30 september strijken we hier in samenwerking met de Brommerbios neer voor een uitgebreid kortefilmprogramma, met Q&A’s!

De films
- Awake
Korte dansfilm waarin een man en zijn vriendin onverwacht terechtkomen in een hallucinerende fantasie, die zijn heimelijke verlangens in alle hevigheid blootlegt.
- English Breakfast
De Iraanse tiener Majid gaat in 1979 naar Londen om te ontsnappen aan het nieuwe dictatoriale regime. Daar wacht hem een flinke cultuurschok, te beginnen met het Engelse ontbijt.
- Dienstmeid #2
Wanneer actrice Nora (52) tijdens de zoveelste voorstelling haar bijrol speelt en ze opnieuw de giftige sfeer in het gezelschap ondergaat, besluit ze het heft in eigen hand te nemen.
- Hantu
Angstaanjagende demonen uit het verleden teisteren de eenzame Indische weduwe Lies. Over dat verleden praat ze niet graag: liever heeft ze het met haar zoon over wat er 's avonds op het menu staat.
- Tante Iki
Na talloze grote rollen is voor de hooggewaardeerde en geliefde actrice Sigrid Koetse applaus vervangen door herinneringen. Wytse Koetse zet haar nog eenmaal in de schijnwerpers en ontdekt waar zij haar levenskracht vandaan haalt.

Tijdens de Q&A's gaan we in gesprek met met Rumi Kaul en Noa Zimmerman (Awake), Zoë Kiani en Arsalan Ishaqzai (English Breakfast), Roxanne Stam (Dienstmeid #2) en Wytse Jan Koetse (Tante Iki).

NFF in de wijk
Het NFF duikt ook op buiten de Utrechtse binnenstad. Van concertzaal tot buurthuis, van Zuilen tot aan Lunetten. Buitenbioscoop, kortefilmprogramma’s en filmdiners. Ontdek op filmfestival.nl/in-de-wijk wat er dit jaar op de verschillende locaties is te zien en te doen!

Talks & events NFF in de wijk Films