Het Nederlandse publiek keert na een aantal uitdagende jaren tijdens de pandemie weer terug naar de zalen en kiest daarbij regelmatig voor aanbod van eigen bodem. Hoe betrekken we meer publiek bij Nederlandse producties? Op woensdag 28 juni staat NFF Extended in het teken van de Nederlandse film en het publiek en zoomen we samen in op de successen van de afgelopen jaren.

Met slechts vijf maanden op de teller in 2023, loopt de lijst van goedbezochte Nederlandse films snel op met 1 Platina Film, 7 Gouden Films en 5 Kristallen Films. Tegelijkertijd hebben veel Nederlandse films het zwaar in de bioscoop en heeft het publiek de Nederlandse film nog niet volledig omarmd.

Duik samen met de betrokken professionals in een aantal succesvolle Nederlandse bioscoopreleases. Wat kunnen we leren van deze goedbezochte en zichtbare producties? Hoe neem je als maker het beoogde publiek mee in de creatie van je film? En hoe creëer je optimale zichtbaarheid voor je productie? Welke strategieën hanteren producenten, distributeurs en marketeers in het uitzetten van de film? En wat is de rol van theaters en (inter)nationale festivals daarin? Ontdek dit en meer tijdens NFF Extended: Meer publiek voor de Nederlandse film. De toegang is gratis; reserveer onderaan deze pagina je ticket.

NFF Extended: Meer publiek voor de Nederlandse film wordt georganiseerd in samenwerking met EYE Filmmuseum en DAFF.

Over NFF Extended
NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Lees hier alles over NFF Extended of kijk vorige bijeenkomsten terug.

Programma

NFF Extended: Meer publiek voor de Nederlandse film

Wo 28 jun. 15:00 - Eye Filmmuseum 1
Zaalprogramma
2 uur