Ga naar inhoud
Het is een urgent probleem – grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse av-sector. Van pesterijen tot discriminatie, intimidatie en ongewenste toespelingen. Hoe pakken we dat probleem aan op kantoor, op de set en tijdens industriegelegenheden? En wat doen we als het toch gebeurt? Waar kun je dan terecht? En niet onbelangrijk – wat gebeurt er met de melding die je maakt?

Afgelopen september werd er tijdens NFF Professionals al uitvoerig gepraat over het onderwerp. Met NFF Extended: Een veilige av-sector zetten we de stap van praten naar handelen. In deze interactieve bijeenkomst ligt de focus op de praktijk. Volg het werkproces van stichting Mores, ontvang handige tips van een vertrouwenspersoon en leer aan de hand van casussen wat je als medewerker of zzp'er, instelling of beleidsmaker beter wel en niet kunt doen in het geval van grensoverschrijdend gedrag.

NFF Extended: Een veilige av-sector wordt georganiseerd in samenwerking met NAPA, NCP, FilmForward, Vrouwen in Beeld, Eye Filmmuseum, DAFF en Mores.online. De bijeenkomst is bedoeld voor zowel zzp'ers, werknemers, werkgevers en beleidsmakers. Op elk niveau dient er gewerkt te worden aan een betere en veilige av-sector.

Over de sprekers
Fatma Genç isacteur, trainer en een van de initiatiefnemers van ‘Kijk Niet Weg’, een manifest tegen misstanden in de mediasector. Ze is oprichter van HeldinFM, een community gericht op het creëren van bewustwording over vrouwelijk leiderschap door middel van projecten, podcasts en workshops. Ook werkte ze als brand director voor WeTransfer en als community manager voor Mind Valley.

Janke Dekker is acteur, zanger, presentator, televisie- en theaterproducent. Naast haar werk in het theater en voor televisie is Janke voorzitter van de stichting Mores.online; het meldpunt voor ongewenst gedrag in de Nederlandse culturele en creatieve sector. Mores.online is geïnitieerd door verschillende organisaties in de Nederlandse culturele en creatieve sector en is voor iedereen die werkzaam is in deze sectoren.

Freek Walther is vertrouwenspersoon en mede-eigenaar en directielid van het bureau 'De Vertrouwenspersoon'. Hij heeft ruim 20 jaar ervaring als klachtonderzoeker en is lid van diverse klachtencommissies, waaronder de Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Als (extern) vertrouwenspersoon kan hij bijdragen aan het laagdrempelig bespreekbaar maken van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen.

Tati Vereecken-Suwarganda is managing director van productiehuis HALAL. Tati werkte eerder als financieel directeur bij de Stadsschouwburg Amsterdam (nu ITA) en was werkzaam als bestuurslid/toezichthouder van kunstinstellingen als SONSBEEK, het Cobra Museum, Rightaboutnow Inc, De Appel en HUMAN. Bij HALAL is het haar rol om goed te zorgen voor HR en HQ, en daarmee creatieve processen te professionaliseren en toekomstige groei mogelijk te maken. Tati is gepassioneerd pleitbezorger van diversiteit en inclusie en de werkplek als safe space.

Caspar Nieuwenhuis is directeur HKU Theater (toneelacademie van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Caspar begon zijn carrière als regisseur en dramaturg bij De Nieuw Amsterdam (DNA) en was regisseur/producent van muzikale theatervoorstellingen voor o.a. het Oerol Festival. Tussen 2009 en 2018 was hij artistiek directeur bij theaterproductiehuis Likeminds.

Isis Cabolet is acteur, regisseur en een van de oprichters van Bouillabaisse, een theatercollectief die bijzondere performances maakt voor o.a. poppodia, muziekfestivals, clubs en speciale events. Ze regisseerde meerdere korte films (Diep in de Nacht, Gleuf en Kutleven) en werkt momenteel aan haar speelfilmdebuut. Als acteur was ze te zien in televisieseries en films als App, Komt een vrouw bij de dokter, de series Van God Los, Weemoedt, Lekker dan en Keizersvrouwen.

Isabel Sheridan modereert deze NFF Extended bijeenkomst. Isabel is programmamaker en moderator bij De Balie. Zij studeerde Sociologie en Politicologie aan Amsterdam University College en de Universiteit van Kopenhagen. Isabel werkte eerder als film- en TV researcher voor onder andere regisseur Sunny Bergman en de VPRO en als redacteur bij online feministisch platform Lilith Magazine.

Praktische informatie
Datum:
30 november
Locatie: EYE Amsterdam, IJpromenade 1
Tijd: 15:00 – 17:00
Gratis toegang. Reserveer onderaan deze pagina je ticket.

Over NFF Extended
NFF Extended is het verbindende platform van het Nederlands Film Festival, bedoeld om iedereen in de sector jaarrond te informeren én te inspireren door bijeenkomsten over relevante, actuele en urgente onderwerpen. Lees hier alles over NFF Extended of kijk vorige bijeenkomsten terug.

Professionals