Ga naar inhoud
Ver_Gekomen_Still_01.jpg

NFF Debuutcompetitie: Genomineerden

Alle trends voor zijn en nieuwe makers ontdekken? Dat doe je met de NFF Debuutcompetitie! Tijdens dit programma zie je de drie genomineerde films die kans maken op de Filmprijs van de Stad Utrecht, de prijs van de Debuutcompetitie.
Op dinsdag 5 september maakten we bekend dat de films Iskander, Ver Gekomen en Het leven is niet kort genoeg genomineerd zijn voor de Filmprijs van de Stad Utrecht. Om dat te vieren vertonen we deze drie films van debuterende makers op de zondagochtend van het festival in Louis Hartlooper Complex. Deze films zijn niet altijd in de bioscoop of op streamingplatforms te zien, dus zorg dat je ze tijdens het festival niet mist! Benieuwd naar de films? Klik in het blok hieronder op de titels om meer te lezen.

Filmprijs van de Stad Utrecht
De Gemeente Utrecht eert de winnaar van de Debuutcompetitie met de Filmprijs van de Stad Utrecht. Op die manier stimuleren het festival en de gemeente gezamenlijk talentontwikkeling en vernieuwing van beeldcultuur. De prijs bestaat uit een beeld ontworpen door kunstenaar Noor Nuyten en een geldbedrag van 7.500 euro. De prijs wordt uitgereikt tijdens de NFF Talent Award Ceremonie, op maandag 25 september in Stadsschouwburg Utrecht.