Ga naar inhoud
Wie een droomdebuut aflevert, maakt kans op de Filmprijs van de Stad Utrecht. Deze prijs bestaat uit een beeld ontworpen door kunstenaar Noor Nuyten en een geldbedrag van 7.500 euro.
Een debuutfilm draagt een belofte in zich mee van al het moois dat nog komen gaat. Daarom verdient ook een droomdebuut dat niet binnen de kaders van een filmopleiding gemaakt is of in opdracht geproduceerd is, een eigen prijs. Voor de NFF Debuutcompetitie worden ieder jaar diverse documentaires, speelfilms, series, korte films en digitale cultuurproducties geselecteerd, waarmee veelbelovende nieuwe filmmakers hun officiële debuut maken. Hun producties worden beoordeeld door een driekoppige jury, te weten Sia Hermanides, Nina Badoux en Regard Ibrahim.

De gemeente Utrecht heeft de Filmprijs van de Stad Utrecht aan deze competitie verbonden. Het NFF en de gemeente willen met deze competitie gezamenlijk talentontwikkeling en vernieuwing van beeldcultuur stimuleren. De prijs bestaat uit een beeld ontworpen door kunstenaar Noor Nuyten en een geldbedrag van 7.500 euro. En de eeuwige roem natuurlijk!

In 2021 won Vincent de Boer met zijn animatiefilm The Stroke. Tijdens eerdere edities wonnen inmiddels gerenommeerde makers als Robert Jan Westdijk, Jiska Rickels, Mijke de Jong en Jos de Putter.
NFF Debuutcompetitie