Kunnen we nog blindvaren op wat we zien, voelen, horen en zelfs ruiken? De in razend tempo toenemende digitalisering heeft een verwarrend effect op onze voorheen zo vertrouwde zintuigen. In de sessie Digital Life kijken we naar nieuwe vormen van ervaren die de voortschrijdende technologie met zich meebrengt. Wat betekent bijvoorbeeld de toenemende versmelting van mens en machine voor onze beleving, ons zijn, onze verbeelding en ons auteurschap? Moeten we opnieuw leren waarnemen? Een deskundig panel gaat hierover met elkaar en het publiek in gesprek.

De Amsterdamse ontwerpstudio ARK (Atelier Roosje Klap) zoekt met een eclectisch team van kunstenaars, ontwerpers, architecten, curatoren, historici, restauratoren en denkers naar de grenzen van grafisch ontwerp en creëert nieuwe vormen van communicatie.

Grace Boyle van The Feelies onderzoekt de rol van onze fysieke zintuigen in de digitale wereld. Met Greenpeace maakte deze Londense creatieve studio Munduruku, dat de kijker met VR, parfumerie, infrasound en andere zintuiglijke prikkels in de wereld van de inheemse Munduruku bracht, dat in het Braziliaanse Amazonegebied strijdt tegen de ontbossing.

Ondernemer Avinash Changa van WeMakeVR is een pionier op het gebied van digitale concepten en productietechnieken. Zijn bedrijf onderzoekt en ontwikkelt nieuwe manieren van verhalen vertellen en wijdt ons in de wereld van metaverses, online ontmoetingen en virtuele werelden.

Creatief directeur Amber Jae Slooten van The Fabricant ontwerpt door alle disciplines heen mode die laat zien hoe we met VR, AR en MR onze digitale identiteit kunnen vormgeven. Zo verrijst een fascinerende nieuwe manier van fashion design op de overblijfselen van een vervuilende mode-industrie.

Met:
Roosje Klap - Kunstenaar, Art Director, ontwerper, ARK
Grace Boyle - Founder and Director The Feelies
Avinash Changa - Founder WeMakeVR
Amber Jae Slooten - Co-Founder/Creative Director The Fabricant