Het medialandschap verandert snel, maar een goed verhaal is en blijft de basis van films en series. Tijdens de Middag van het Scenario onderzoeken we nieuwe vertelvormen. Welke overeenkomsten zijn er met traditionele film? Welke kansen bieden deze nieuwe vormen? En vooral: wat is hierin het belang van de scenarist?

De keynote speech wordt afgeleverd door Ben McCaw, hoofdscenarist van de populaire game Horizon Zero Dawn en Narrative Director bij Guerrilla Games Amsterdam. Aan de hand van de nieuwe game Horizon Forbidden West vertelt McCaw over de overeenkomsten en verschillen tussen scenario’s voor games en films.

Hoe groeiden twee katjes uit de jaren vijftig en zestig uit tot hoofdrolspelers in een bekroonde televisieserie, een speelfilm en een lesprogramma op basisscholen? Tingue Dongelmans, Fiona van Heemstra en Gioia Smid vertellen tijdens Scenario & Musea - een case study van Pim & Pom over het grote succes.

Daarnaast discussiëren makers tijdens een tafelgesprek over bredere perspectieven, inclusiviteit en diversiteit. Bodil Sezen Matheeuwsen, Alkan Çöklü en Herman Finkers vertellen hoe zij een stem geven aan deze nieuwe verhalen. Hoe onderscheiden die zich van het huidige aanbod? Wat zijn de overeenkomsten?

Traditiegetrouw worden vanmiddag de winnaars bekendgemaakt van de Zilveren Krulstaarten 2020 – de vakprijs voor scenarioschrijvers – en worden de Zilveren Pen en Gouden Pen uitgereikt.

Tickets
Dit programma is op diverse manieren te volgen:
- Online, waar je ook bent. Via je Mijn NFF account ga je eenvoudig naar het programma vanaf 15 minuten voor aanvang.
- Op locatie, in Stadsschouwburg Utrecht.
- Via een interactieve live-uitzending in bioscoopsfeer in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht, waar je via een Q&A-app direct vragen indient voor de sprekers.
Let op: dit programma is niet online terug te kijken.

Keynote speech:
Ben McCaw - Schrijver Horizon Zero Dawn

Presentatie:
Pieter Bart Korthuis - Scenarist en producent
Amira Duynhouwer - Regisseur

Scenario & Musea - een case study van Pim & Pom:
Tingue Dongelmans
Fiona van Heemstra
Gioia Smid

Taal: Nederlands
Professionals programma Prof Talk