Ga naar inhoud
3.png

Masterclass: Nasrdin Dchar

Wat drijft makers en wat speelt er achter de schermen? Wat kun je van hun werk en carrièrepaden leren? Aan de hand van zijn debuutfilm, Mocro Maffia: Taxi, vertelt regisseur Nasrdin Dchar in deze Masterclass alles over zijn creatieve proces en de belangrijke lessen die hij heeft geleerd als debuterende maker.

In 2011 won hij een ‘fokking Gouden Kalf’ voor zijn hoofdrol in Rabat. Bij het grote publiek is Nasrdin Dchar onder andere bekend als Potlood in de serie Mocro Maffia (2018-2023), waarvan binnenkort het zesde en laatste seizoen verschijnt, en als Mardik in Het gouden uur (2022). Zijn carrière beslaat tientallen titels in het theater (onder meer het vijf uur durende Familiekroniek) en in films en series. In zijn onlangs verschenen memoires ‘Nasrdin’ blikt hij terug op zijn lange en ingewikkelde weg naar de top, zijn worsteling met stereotypering en zijn gevecht om te mogen zijn wie hij is. In 2024 verschijnt zijn regiedebuut. Dchar is lid van de Akademie van Kunsten. 

In deze Masterclass kijken we naar de debuutfilm, Mocro Maffia: Taxi, van Nasrdin Dchar. Hoe werkt het om een alleseter/alleskunner te zijn? En wat zijn de voor- en nadelen van al deze verschillende petten? Hoe is het om debuterende filmmaker te zijn en wat waren de valkuilen en leerprocessen? En hoe navigeer je je als nieuwe maker in deze industrie en in een al bestaand universum? Wat betekent dit bijvoorbeeld voor je creatieve vrijheid?

Naast antwoord op deze vragen, krijg je ook vooral de ruimte om je eigen vragen aan de makers te stellen.

Gasten: 
Master | Nasrdin Dchar – Regisseur & acteur 
Gast | n.n.b.

Programma

Masterclass: Nasrdin Dchar

Wo 25 sep. 14:30 - 17:01, Stadsschouwburg - Grote Zaal
Mocro Maffia: Taxi
1 uur, 1 minuut
Masterclass
1 uur, 25 minuten