Ga naar inhoud
FoxAndHare_Still_00035.png

Masterclass: Mascha Halberstad

Wat drijft makers en wat speelt er achter de schermen? Wat kun je van hun werk en carrièrepaden leren? Aan de hand van haar nieuwste film, Vos en Haas: redden het bos, neemt regisseur Mascha Halberstad je in deze Masterclass mee in de grenzeloze wereld van animatie.

Mascha Halberstads Knor werd genomineerd voor vijf Gouden Kalveren in 2022, waarvan er drie werden verzilverd: Beste Regie, Beste Production Design en Beste Film. De film was genomineerd voor een Kristallen Beer in Berlijn en voor een European Film Award. Halberstad maakte de wereldberoemde videoclip voor Wild Frontier van The Prodigy. In haar films richt zij zich op een jeugdig publiek zonder ooit het oudere publiek uit het oog te verliezen. 

In deze Masterclass kijken we naar de nieuwste film Vos en Haas: redden het bos van Mascha Halberstad en focussen we met name op storytelling binnen animatie. Hoe ga je om met verhalen en personages binnen animatie? Wat zijn de mogelijkheden, en wat zijn de beperkingen? En hoe "regisseer” je eigenlijk een verhaal in animatie? We duiken we dieper in de fijne kneepjes en technieken achter het stop-motion en animatievak. Wat gaat er schuil achter al deze werelden, hoe zien de (creatieve)processen en werkwijzen eruit en wat onderscheidt een goede stop-motion/animatie van de rest.  We krijgen (hopelijk) een kijkje achter de schermen bij haar nieuwste project Sjap en King.

Naast antwoord op deze vragen, krijg je ook vooral de ruimte om je eigen vragen aan de makers te stellen.

Gasten:
Master | Mascha Halberstad – Regisseur
Gast | n.n.b.

Over Vos en Haas: redden het bos
In het bos gebeuren rare dingen. Uil is plotseling verdwenen, en uit het niets is er een groot meer verschenen. Vos en Haas zijn vastberaden om uit te zoeken wat er aan de hand is. Terwijl ze op zoek zijn naar hun vriend Uil, ontmoeten ze een groep ondeugende ratten die hen naar de geheime schuilplaats van de slimme Bever brengen. Daar ontdekken ze een verborgen onderwaterparadijs! Maar al gauw realiseren ze zich dat dingen niet zijn zoals ze lijken. Zullen Vos en Haas op tijd een uitweg vinden? Kunnen ze het bos redden? Dit avontuur zit vol komische en hartverwarmende momenten.

Programma

Masterclass: Mascha Halberstad

Ma 23 sep. 10:00 - 12:30, Stadsschouwburg - Grote Zaal
Vos en Haas redden het bos
1 uur, 12 minuten
Vos en Haas redden het bos
1 uur, 12 minuten
Masterclass
1 uur, 13 minuten
Masterclass
1 uur, 13 minuten