Ga naar inhoud
Op gepassioneerde wijze bespreekt de Master onderwerpen die haar aan het hart gaan in de wereld van film, toneel en televisie. Jacqueline Blom vult zelf het programma in en neemt diverse gesprekspartners mee voor het 1,5 tot 2 uur durende programma.

Wat drijft een (film)kunstenaar, schrijver of acteur en wat speelt er achter de schermen? Tijdens haar masterclass geeft acteur, maker en activist Jaqueline Blom een kijkje in haar spreekwoordelijke keuken.

Jacqueline Blom (1961) is al jaren actief als actrice in theatergezelschappen als Hollandia, Het Nationale Toneel en het RO Theater. Tegenwoordig staat ze naast Anniek Pheifer op de planken als cabaretduo Pheifer & Blom. Blom heeft ook vele film- en televisierollen op naam staan, waaronder films als Deining en Lek en televisieseries Penoza, Oogappels, Volgens Jacqueline, Tweede Hans en de satirische serie Nieuw Zeer. Het grote publiek leerde Blom vooral kennen in de jeugdserie Loenatik en de dramaserie Oud Geld, waarvoor zij de Televisie Academy Award won.
Blom is daarnaast actief als maker van toneel-, tv- en filmproducties, bedenker van formats en schepper van personages. Daarbij zet ze graag een combinatie van humor, hardnekkige conditioneringen, absurdisme en mededogen in. Maar er is meer: als rasechte activiste maakt Blom de podcast ‘de Bitch en de Hoer’ en zet ze zich via het platform PointofVieW.nu in voor een gelijkwaardige en bredere vertegenwoordiging van vrouwen in film, op televisie en in het theater -vóór en achter de schermen.

Tijdens haar masterclass zal Blom, door de lens van humor, improvisatie en aan de hand van briljante komedianten en hun fragmenten, laten zien hoe baanbrekend hun spelvormen, scenario’s en methodes kunnen zijn. Hoe herken je grensverleggende originaliteit als publiek in film en televisieseries? Blom heeft acteercollega’s Anniek Pheifer, Dick van der Toorn en Dunya Khayame, allen eveneens bekend vanwege hun komische talenten, om haar tijdens deze masterclass bij te staan. Journalist en presentator Pieter van der Wielen zorgt voor de moderatie.

Masterclasses Professionals