Antoinette Beumer, Heddy Honigmann en Jim Taihuttu zijn de Masters van NFF 2021. Samen met hun gasten, o.a. Elise Schaap, Nasrdin Dchar en Kristien Hemmerechts, bieden ze een kijkje achter de schermen.
Heddy Honigmann is met recht een van de grootste Nederlandse filmmakers ooit. Sinds haar debuut eind jaren zeventig bouwde ze aan een imposant oeuvre van ruim veertig films. In sommige gevallen speelfilms, maar we kennen haar vooral van documentaires zoals Het ondergronds orkest en het Gouden Kalf winnende Crazy. Haar werk is wereldwijd bekroond. Ze ontving de spaarzaam uitgereikte Living Legend Award van het IDFA en een oeuvreprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Haar nieuwe documentaire No Hay Camino beleeft dit jaar zijn première op het NFF. Tijdens haar middag gaat Heddy Honigmann in gesprek met mensen waarmee ze heeft gewerkt, waaronder producent Pieter van Huystee en scenarioschrijver en auteur Kristien Hemmerechts.

Masters
Samen omvatten ze het Nederlandse filmlandschap: een enerverende rebel, een grand dame die ons keer op keer meeneemt in haar fascinaties en een maker die de cross-over niet schuwt: commercieel en toch inhoudelijk. Elk van hen geeft het publiek een kijkje in het brein van de maker. Luister en leer van deze uiteenlopende Nederlandse meesters. Kijk voor meer informatie over het hele programma op filmfestival.nl/masters
Talks & events