Antoinette Beumer, Heddy Honigmann en Jim Taihuttu zijn de Masters van NFF 2021. Samen met hun gasten, o.a. Elise Schaap, Nasrdin Dchar en Kristien Hemmerechts, bieden ze een kijkje achter de schermen.

Ze heeft er al een carrière als filmmaker met grote successen als De gelukkige huisvrouw en Soof opzitten. Dit jaar is ze ook verantwoordelijk voor de openingsfilm van het NFF: Mijn vader is een vliegtuig. Als voormalig Hoofd Drama bij Videoland is ze een nieuwe weg ingeslagen en geniet ze vooral van het begeleiden van nieuwe makers en het ontwikkelen van 'original'-series. Tijdens haar avond focust Beumer op de juiste balans tussen controle en loslaten. Hoe houd je controle en blijf je eigenaar van wat je maakt, en hoe houd je je ogen open voor alles van buitenaf dat van waarde kan zijn? Hoofdrolspeler Elise Schaap van haar nieuwe film Mijn vader is een vliegtuig schuift aan als gast. De avond wordt gemodereerd door Jaap Peter Enderlé.

Masters
Samen omvatten ze het Nederlandse filmlandschap: een enerverende rebel, een grand dame die ons keer op keer meeneemt in haar fascinaties en een maker die de cross-over niet schuwt: commercieel en toch inhoudelijk. Elk van hen geeft het publiek een kijkje in het brein van de maker. Luister en leer van deze uiteenlopende Nederlandse meesters. Kijk voor meer informatie over het hele programma op filmfestival.nl/masters

Talks & events