Ga naar inhoud
Op gepassioneerde wijze bespreken de Masters ieder op één middag onderwerpen die hen aan het hart gaan in de wereld van film, toneel, televisie en kunst. Tijdens zijn masterclass onderzoekt Achmed Akkabi waarom de Nederlandse film zo achter lijkt te lopen in beleid en kwaliteit in vergelijking tot onze buren. Hij nodigt daarvoor collega en vriend Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar uit.

Wat drijft filmmakers, producenten en acteurs en wat speelt er achter de schermen? Tijdens zijn masterclass geeft acteur, producent en eigentijdse serie-ontwikkelaar Achmed Akkabi een kijkje in zijn spreekwoordelijke keuken.

Hagenees Achmed Akkabi (1983) begon al op jonge leeftijd aan een carrière als acteur, met (hoofd)rollen in de succesvolle kinderserie Het Huis Anubis (vanaf 2006), het Frans-Amerikaanse drama Whatever Lola Wants (2007) en de romkom Alibi (2008). Daarna besloot hij zijn acteertalenten aan te scherpen met een studie aan de Toneelacademie van Maastricht. In 2011 verscheen hij als een van de hoofdpersonages in de prijswinnende film Rabat (Jim Taihuttu). Dit drama was een van de eerste Nederlandse arthousefilms met een niet-polariserende kijk op het leven van Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen. In die periode tekende Akkabi ook voor rollen in de langlopende tv-serie Moordvrouw (2012-2018) en Broers (2017) van Hanro Smitsman. In 2016 richtte hij met vrienden reclame- en filmproductiebedrijf Tebbernekkel op, waarmee hij beoogt sociaal nieuwsgierige, enigszins provocatieve én toegankelijke films en series te ontwikkelen. Al snel dook hij in het diepe met de ontwikkeling van de 8-delige, op het gelijknamige boek gebaseerde misdaadserie Mocro Maffia. Het werd een daverend succes. Het vierde seizoen is in 2022 te streamen, onder meer in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Japan. Tijdens zijn masterclass op het festival onderzoekt Achmed Akkabi waarom de Nederlandse film zo achter lijkt te lopen in beleid en kwaliteit in vergelijking tot onze buren. Hij nodigt daarvoor collega en vriend Gouden Kalf-winnaar Nasrdin Dchar uit.

Masterclasses Professionals