Ga naar inhoud
Deze drie onafhankelijke juryleden selecteren gezamenlijk een winnaar voor Forum van de Regisseurs 2022: filmmakers Joke Olthaar (winnaar 2021), Michael Middelkoop en Luciënne Venner.

Jury Forum van de Regisseurs 2022:

Joke Olthaar
Joke Olthaar (1964) maakt al langer dan 20 jaar theater en richtte Theater Grrr op. Ze ontving in 2011 de Cultuurprijs IJsselmonde voor theater en natuur op het Brienenoordeiland te Rotterdam. Haar eerste korte film, Hier is Harry Merry (2013), ging in première op het Internationale Film Festival Rotterdam. Olthaar won in 2021 de VEVAM Fonds Prijs van het Forum van de Regisseurs voor haar documentaire Berg (2021). Berg werd vertoond op diverse nationale en internationale festivals, waaronder Mediawave Festival Hongarije en Ulju Mountain Filmfestival, waar de documentaire een prijs ontving.

Michael Middelkoop
Michael Middelkoop (1986) studeerde Filmwetenschappen in Amsterdam. Hij werkt als scenarist en regisseur aan filmproducties, muziekvideo’s en commercials. In 2015 werd zijn commerciële werk bekroond met een Cannes Lion. Michaels debuutfilm Netflix & Chill werd in 2017 wereldwijd op festivals vertoond en leverde hem een nominatie op in de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival. Verder heeft hij titels op zijn naam staan als Onze Straat '20 – Cronos (2020), vier seizoenen Vakkenvullers (2018- 2022) en de dramaserie Zina (2022). Momenteel werkt hij als scenarist en regisseur aan de verfilming van zijn eigen kinderverhaal Idje wil niet naar de Kapper.

Luciënne Venner
Luciënne Venner (1989) volgde de Gerrit Rietveld Academie. Ze is werkzaam als regisseur, schrijver, performer en kunstenaar. Haar werk kent terugkerende, persoonlijke thema’s als verlangen, persoonsverwisselingen en de vrouwelijke, erotische identiteit. In haar films werkt Venner met Super 16mm, gelimiteerde filmstock en eigen geschreven muziek. Haar one-take film Error of Eros werd in 2018 geselecteerd voor Forum van de Regisseurs en won de prijs voor de beste kunstfilm op het Nahia Filmfestival Granada in Spanje. Haar meest recente film Silent Heat (2020) won de prijs Right of Speech op het Babel Filmfestival in Italië, werd genomineerd voor de Nationale Competitie van Leiden Shorts en was onderdeel van de Gouden Kalf Competitie.