Ga naar inhoud
Beleef een unieke mix van Virtual Reality en live performances in het meeslepende verhaal The Imaginary Friend. De makers werkten zeven jaar aan deze productie en nodigen je uit voor een exclusieve blik achter de schermen!

The Imaginary Friend gaat over de achtjarige Daniel, die net zijn moeder heeft verloren en moeite heeft om realiteit te onderscheiden van fantasie. In deze unieke interactieve Virtual Reality-ervaring word jij, de kijker, Daniels beste vriend en zo onderdeel van zijn kleurrijke fantasiewereld. Spelenderwijs help je hem zijn angsten te overwinnen.

Dankzij de nieuwste technologie van volumetrische video komen de bewegingen van echte acteurs tot leven in 3D-animatie. In The Imaginary Friend wordt deze technologie interactief gemaakt: iets wat nog niet eerder op zo'n grote schaal is gedaan. Met head retargeting draait het hoofd van de acteurs op subtiele wijze mee met de kijker, waardoor je je meer verbonden voelt met het hoofdpersonage. De unieke sfeer wordt versterkt door charmant geanimeerde 3D-elementen in de stijl van kindertekeningen, die zich vermengen met de realistische 3D-omgeving. Tijdens deze avond ontmoet je crew en cast en leer je alles over hoe deze bijzondere productie is gemaakt.

In samenwerking met Studio Biarritz.

The Imaginary Friend zelf beleven
Wil jij de VR-ervaring van The Imaginary Friend zelf beleven? Dat kan tot en met donderdag 28 september in Bibliotheek Neude. Klik hier om je tijdslot te reserveren!

Digitale Cultuur Professionals & Talent Programma Premières Storyspace