Ga naar inhoud
Met NFFx030 neemt NFF Utrecht compleet over, samen met vele Utrechtse organisaties en podia! International Literature Festival Utrecht sluit aan met een vertoning van de documentaire A Writer Named Tove Ditlevsen. 

Om de krachtige combinatie van cinema en literatuur te vieren, vertoont ILFU A writer named Tove in de filmzaal van Bibliotheek Utrecht. A Writer Named Tove is een geanimeerde documentaire over de veelgeprezen Deense auteur Tove Ditlevsen. Ze ontving verschillende literaire prijzen, waaronder de Gouden Laurels in 1956. Haar werk is vertaald en gepubliceerd in meer dan twintig landen. 

Tove leidde een soort dubbelleven. Terwijl Tove Ditlevsen de mens uit elkaar viel, zat Tove Ditlevsen, de schrijver, in "The Oval Room" om haar leven in volledige sereniteit te analyseren en te beschrijven. Het ligt voor de hand om te vragen of Tove haar leven echt heeft geleefd om het te leven, of om erover te schrijven. 

Over ILFU (International Literature Festival Utrecht) 
Tijdens het ILFU International Literature Festival Utrecht ontmoet je smaakmakers uit de internationale literatuur. Het festival is een avontuurlijke staalkaart van literatuur over actuele thema’s en schrijvers die het verschil maken. Dit jaar vindt ILFU plaats van 23 september t/m 7 oktober 2023, met onder meer het NK Poetry Slam, de Utrechtse Boekenmarkt, verschillende Book Talks met internationale schrijvers, YALFU (Young Adult Literature Festival Utrecht), 1000 Dichters marathon en als afsluiting de 40ste Nacht van de Poëzie.

Benieuwd naar de andere programma's van NFFx030? Bekijk ze hier!

NFFx030