Verzamelprogramma met genomineerden films uit de NFF Studentencompetitie 2021.

Rise
Waarschijnlijk gebeurt dit elke dag: vlak voordat de ochtend aanbreekt komt een drill sergeant bij een jongen om het begin van de nieuwe dag aan te kondigen, opstaan! De jongen somt alle argumenten op waarom hij vandaag niet uit bed wil komen, maar de drill sergeant blijkt een vermomde positiviteitsgoeroe die predikt door te marcheren naar een betere toekomst. De animatie Rise laat ons meekijken naar een korte discussie over de positieve en negatieve aspecten van het leven en hoe je de kracht kan vinden om door te gaan.

Viral
Twintiger Nina en haar twee vriendinnen gaan viral met een videoclip. Ze ontvangen een uitnodiging om aan te schuiven bij de grootste live tv-show van het land. Terwijl de drie al in feeststemming zijn om hun grote doorbraak, vindt Nina’s broer dat ze deze kans moet grijpen om zich uit te spreken tegen racisme. Nina’s twijfel groeit: moet ze gaan voor haar carrière óf moet ze een statement maken als ondervertegenwoordigde zwarte filmmaker?

Dier
Een animatiefilm die de complexe relatie tussen mens en dier toont en onderzoekt. De fluïde hoofdpersoon komt in contact met andere personages die eveneens tussen mens en dier in zitten. Via hun interactie komen aspecten als affectie, angst, beheersing, gelijkenis, statusverschil en objectificatie aan bod. Doordat de animatiestijl zelf ook fluïde is, wordt het contrast tussen personages duidelijk. Ieder heeft een individueel perspectief.

Science Around Us
De dertiger Budi woont in Nederland en heeft een slechte band met zijn familie in Indonesië die niet mag weten van zijn seksuele geaardheid. Budi verhuurt zijn appartement via AirBnB om rond te komen. Als de volgende gasten laten weten er over twintig minuten te zijn, moet hij alle sporen van het wilde feest van de dag ervoor opruimen. Ondertussen krijgt hij een telefoontje van zijn broer in Indonesië: hun vader ligt in het ziekenhuis en weigert medische behandeling. Budi heeft twintig minuten de tijd om alles af te handelen.

Verlangen
De geschilderde animatie Verlangen vertelt over een ouder-kind relatie waarin een steeds grotere afstand ontstaat. Vader kropt al zijn verdriet op omdat zijn vrouw vermist is geraakt. Hij wil zich groothouden voor zijn zoon en huilt daarom niet meer vanbuiten maar vanbinnen. Door het inhouden van zijn tranen wordt de vader alsmaar langer. Lukt het de jongen zijn vader te bereiken?