Verzamelprogramma met genomineerden films van de NFF Studentencompetitie.

Paralysed Nights
Wie lijdt aan slaapverlamming, bevindt zich vaak op de grens tussen dromen en wakker zijn. Sommige dromen voelen als levensechte nachtmerries aan en slapen kan zelfs gepaard gaan met hallucinaties. De beklemmende animatie Paralysed Nights verbeeldt dit horrorscenario en neemt de kijker mee. Hoe is het als het voelt dat iemand de kamer inloopt, of als een schim je keel dichtknijpt en je uit je lichaam trekt?

De dochter van de dominee
Filmmaker en domineesdochter Christine Boersma heeft sinds een aantal jaren sterke twijfels over het geloof waar haar ouders haar mee hebben opgevoed. Door de verhuizing van haar ouders naar een andere kerkgemeenschap, voelt Christine zich genoodzaakt haar twijfels aan hen op te biechten. Het geloof betekent alles voor haar ouders. Hoe kan ze dit het beste vertellen aan hen en hoe gaan ze reageren? Voor het gesprek gebruikt ze een decor om haar familie terug te brengen naar de bubbel waar ze vroeger samen in leefden.

Supershoes
Wat zou je doen als je je een plaats kon inbeelden en daar met je magische schoenen in slechts twee klappen naartoe kon gaan? In deze korte stop-motion animatie belandt de hoofdpersoon in een sprookje, maar dan wel een in het socialmediatijdperk met de enorme reisdrang van onze moderne samenleving. Van Venetië tot Cappadocië en zelfs de maan, de prachtige omgevingen lijken er steeds minder toe te doen dan de hoeveelheid likes.

De pinpas
De Poolse au pair Karina heeft de pinpas van de moeder van haar oppaskinderen meegekregen voor boodschappen. Als het contactloos betalen met de pinpas niet werkt, belt Karina de moeder van het gezin voor de pincode. De moeder geeft de pincode vervolgens niet aan haar, maar vraagt ze of ze haar dochtertje kan spreken om het door te geven. Dit voorval is het begin van een scheur in de vertrouwensband tussen Karina en het gezin, met alle gevolgen van dien.

Cocon
De puberteit barst los bij de 14-jarige natuurfreak Sonny Kruger. Hij wordt overmand door ontluikende seksuele gevoelens en begint zijn klasgenoot Coco wel erg leuk te vinden. Als verlegen buitenbeentje – twijfelend aan zijn mannelijkheid – weet hij niet wat hij moet doen om een kans te maken. Hoewel de verwarring en frustratie alleen maar stijgen, raakt Sonny geïnspireerd door voorbeelden uit de natuur. Hij doet een moedige poging om Coco voor zich te winnen.