Ga naar inhoud
20230923_NFF_Utrecht_Xite_04_©RamonMangold (1).jpg

Fullscreen x XITE: De beste videoclips

Fullscreen x XITE is al jaren een succesnummer op het festival. Tijdens de afgelopen acht edities waren clips van heel verschillende uiteenlopende artiesten te zien: van S10 tot Kempi, van André Hazes tot Akwasi, van Froukje tot De Jeugd van Tegenwoordig. Maar ook internationale clips van Madonna, Janelle Monae en James Blake. Want Nederlandse regisseurs schoppen het ver en maken clips tot ver over onze landsgrenzen. Dus verheug je ook dit jaar op een lekker gevarieerd programma! De selectie maken we in juli bekend.
Tussen de clips door gaat de bedenker van het programma, Job de Wit, in gesprek met makers en artiesten. Zo hoor je de verhalen achter de clips, kom je meer te weten over het maken van videoclips en de creatieve samenwerking tussen regisseurs en artiesten.

XITE Awards
Aan het einde van de avond worden twee awards uitgereikt namens XITE: de juryprijs en de publieksprijs. Voor de publieksprijs kun je deze zomer stemmen op XITE.nl. Dus houd onze Instagram in de gaten en help jouw favoriete clip aan die felbegeerde award!

Over XITE
Al sinds 2016 is XITE onze trouwe partner in crime als het om videoclips gaat. En daar zijn we blij mee! XITE’s missie is om de beste muziekvideo ervaring ter wereld te bieden. Met 24/7 de beste clips, een uitgebreid aanbod van toffe programma’s en verfrissende genres is er voor iedere kijker wat wils. In de interactieve TV app kunnen kijkers muziekvideo’s liken en skippen, kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen. In aanloop naar het festival is er ook een speciale NFF-lijst, met een overzicht van alle clips die sinds 2016 in dit programma te zien waren. Zo bouw je thuis alvast je eigen NFF-feestje.

Bestel nu tickets voor Fullscreen x XITE en profiteer van early bird korting t/m 17 juli 2024! Je betaalt dan slechts €12,50 i.p.v. €17,50.

Programma

Fullscreen x XITE: De beste videoclips

Vr 20 sep. 20:00 - 22:15, Kinepolis Jaarbeurs 8
De tofste videoclips van het afgelopen jaar
2 uur