Ga naar inhoud
Muziekjournalist Job de Wit en muziekplatform XITE zetten gezamenlijk de beste videoclips van het afgelopen jaar in de spotlights. Ook gaat de clip Money Op De Tafel van Glen Faria in première en vertellen aanwezige makers en artiesten over hun clip.

Het is dé perfecte samensmelting van muziek en film: de music video. Muziekjournalist, samensteller en presentator Job de Wit zet in samenwerking met muziekplatform XITE deze kunstvorm in de spotlights. We beginnen de avond met de première van Money Op De Tafel van Glen Faria op het grote doek. Daarnaast worden de beste, door Nederlandse makers geregisseerde clips van het afgelopen jaar vertoond. Van nummers van Typhoon, de Colombiaans/Italiaanse rapper Mariposa en Sevdaliza tot MEROL en Froukje. Tussendoor worden de clips besproken met de makers en/of artiesten. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats: de keuze van een driekoppige jury (Bear Damen, Anita Doth, Gio Hansen) en de publieksprijs.

XITE’s missie is om de beste muziekvideo ervaring ter wereld te bieden. Met 24/7 de beste muziekvideo’s, een uitgebreid aanbod van toffe programma’s en verfrissende genres is er voor iedere kijker wat wils. In de interactieve TV appkunnen kijkers muziekvideo’s liken en skippen, kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen.