Ga naar inhoud
De zestien beste clips van Nederlandse makers van het afgelopen jaar, gekozen door muziekjournalist Job de Wit. Jouw favoriete artiesten superscherp op het grote scherm van Kinepolis Jaarbeurs met optimale geluidsbeleving. De makers en artiesten van de clips zijn aanwezig voor een verdiepend gesprek over de ins en outs rondom het maakproces van hun videoclips.

Fullscreen x XITE is al jaren een succesnummer op het festival. Tijdens deze editie zijn weer clips van zeer verschillende artiesten te zien: van S10 en Froukje tot John Coffey, van Spinvis tot Vulva. Dus verheug je ook dit jaar op een lekker gevarieerd programma. De selectie maken we in juli bekend.

Tussen de clips door gaat Job in gesprek met makers en artiesten. Zo hoor je de verhalen achter de clips, kom je meer te weten over het maken van videoclips en de creatieve samenwerking tussen regisseurs en artiesten. Aan het einde van de avond worden twee awards uitgereikt namens XITE: de juryprijs en de publieksprijs.

Over XITE
Al sinds 2016 is XITE onze trouwe partner in crime als het om videoclips gaat. En daar zijn we blij mee! XITE’s missie is om de beste muziekvideo ervaring ter wereld te bieden. Met 24/7 de beste clips, een uitgebreid aanbod van toffe programma’s en verfrissende genres is er voor iedere kijker wat wils. In de interactieve TV app kunnen kijkers muziekvideo’s liken en skippen, kiezen uit bestaande themakanalen of zelf een muziekkanaal bouwen. In aanloop naar het festival is er ook een speciale NFF-lijst, met een overzicht van alle clips die sinds 2016 in dit programma te zien waren. Zo bouw je thuis alvast je eigen NFF-feestje.

Specials

Stills

Still always centered at night feat. moby & Gaidaa - transit.png
Still Benny Sings - Young Hearts.png
Still Cero Ismael - WY.png
Still Esther de Jong - Nachtjapon.png
Still Froukje - Als Ik God Was.png
Still John Coffey - STEAM WALTZ.png
Still KILL THE BABY - VULVA.png
Still Lucky Fonz III - Een klein beetje dood (To die a little bit).png
Still Naaz - Azadî.png
Still Raven Artson - Twist My World.png
Still S10 - Nooit Meer Spijt ft. Froukje.png
Still Spinvis - Paradijs.png
Still Tove Lo - Grapefruit.png
Still Véras - Alleen In Bed ft. Gotu Jim & Ray Fuego.png