Ga naar inhoud
Vertoning van drie voor het Forum van de Regisseurs geselecteerde korte films, compleet met inleiding, duiding en een verdiepend nagesprek met de makers.

In het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi.

Curatoren Hugo en Beri over deze geselecteerde korte films:

La Ultima Ascensión (Kevin Osepa)
“Een visser op Curaçao komt regelmatig met lege handen thuis, tot een mysterieuze, haast mystieke ontmoeting met een inheemse bewoner. In sferische beelden ligt een sleutel tot acceptatie en erkenning van het verleden besloten.”

Een weefsel van licht (Bram Ruiter)
“Zes perspectieven op perceptie, tegen een achtergrond van gevonden materiaal op een oud rolletje super8-film. Een aftasting tussen gedachten en betekenis die aan willekeurige beelden gaat kleven.”

So Loud the Sky Can Hear Us (Lavinia Xausa)
De curatoren: “Feyenoord-supporters openen met liefde, zang en begeestering de poorten naar hun club in een film die zo dicht op de mensen komt dat het een spiegel naar de ziel van de samenleving wordt.”

Forum van de Regisseurs Gouden Kalf Competitie

Stills

awol_00009.jpg
Still005.jpg