Ga naar inhoud
Vertoning van vier voor het Forum van de Regisseurs geselecteerde korte films, compleet met inleiding, duiding en een verdiepend nagesprek met de makers.

In het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die allemaal een ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren van dit programma zijn filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist, regisseur en docent Beri Shalmashi.

Curatoren Hugo en Beri over deze geselecteerde korte films:

Stilte in Augustus (Paul de Ruijter)
“De klei op het Friese platteland is tot in het diepste van de grond verweven met het leven op de boerderij. En al lijkt er niks te veranderen, met het tikken van de tijd komt ook vergankelijkheid.”

Obesk (Jonas Smulders)
“Een havencafé waar markante types bij elkaar komen die totaal van elkaar verschillen. Maar precies die verschillen heffen elkaar op in de avondvullende gesprekken die ze er met elkaar hebben. Observatie van een uitvergrote werkelijkheid, vol bijzondere karakterschetsen.”

Anahit (Laura Hermanides)
“Een bezoek aan een zwembad verandert in een nachtmerrie wanneer de duistere herinnering aan een aanranding bijna tastbaar wordt. Een zintuiglijke vertelling waarin de dialoog wordt gevoerd tussen dans en lichamelijkheid.”

Teledoc Campus: Buurman Abdi (Douwe Dijkstra)
“Een liefdevolle samenwerking tussen filmmaker Douwe en zijn buurman en meubelontwerper Abdi. Samen verbeelden ze de pijnlijke geschiedenis van Somalië, waar Abdi ooit vandaan vluchtte. De reconstructie van zijn verleden wordt gemaakt in een piepkleine studio, met verbluffend tastbaar resultaat.”

Forum van de Regisseurs Gouden Kalf Competitie

Stills

BuurmanAbdi_still2.jpg
Stile_in_Augustus_still_1.jpg