Ga naar inhoud
NFF 2021-09-28_ Forum van de regisseurs- De Oost - Marcel Krijgsman - 009.jpg

Forum van de Regisseurs

In de competitie van het Forum van de Regisseurs dingen grensverleggende Nederlandse auteursfilms mee die één ding gemeen hebben: hun eigenheid. Curatoren Hugo Emmerzael en Beri Shalmashi maakten een selectie uit het NFF-programma.

Filmjournalist en programmeur Hugo Emmerzael en scenarist en regisseur Beri Shalmashi stelden een bijzonder programma samen uit het complete festivalprogramma. Ze selecteerden voor de competitie van het Forum van de Regisseurs een serie speelfilms, documentaires en korte films die de gebaande paden verlaten. De focus van hun verdiepende gesprekken met makers na afloop van de vertoningen ligt op de ervaring tijdens het kijken én de ontmoeting tussen makers en publiek. Tevens gaat het programma de samenwerking aan met Mensen zeggen dingen, om het programma te voorzien van bijzondere inleidingen. Diverse dichters en schrijvers zijn uitgenodigd om een tekst of gedicht voor te dragen, geïnspireerd door het filmprogramma. Een onafhankelijke jury, bestaande uit Joke Olthaar (winnaar vorig jaar), Michael Middelkoop en Luciënne Venner, kiest uit deze oogst uiteindelijk een winnaar.
Niet in de buurt dit jaar? Een aantal Forum-films wordt ook synchroon vertoond in Ketelhuis (Amsterdam) en in KINO (Rotterdam) en voorzien van een even beknopte als rake introductievideo waarin Hugo, Beri én de regisseur in kwestie de film kort toelichten.

De selectie van het Forum van de Regisseurs 2022:

Met mes (Sam de Jong)
Nr. 10 (Alex van Warmerdam)
Four Journeys (Louis Hothothot)
Shabu (Shamira Raphaëla)
Three Minutes - A Lengthening (Bianca Stigter)
Housewitz (Oeke Hoogendijk)
Forever Rich (Shady El-Hamus)
Moloch (Nico van den Brink)

Korte filmblok 1
Een weefsel van licht (Bram Ruiter)
La Ultima Ascensión (Kevin Osepa)
Anahit (Laura Hermanides)
Stilte in Augustus (Paul de Ruijter)

Korte filmblok 2
So Loud the Sky Can Hear Us (Lavinia Xausa)
Obesk (Jonas Smulders)
Teledoc Campus: Buurman Abdi (Douwe Dijkstra)

Forum van de Regisseurs