Ga naar inhoud
Benieuwd naar de nieuwe Filmfonds Shorts? Vier gaan samen in première tijdens het NFF in Kinepolis Jaarbeurs 11. In aanwezigheid van makers en/of acteurs.

Deze bijzondere selectie producties zijn gemaakt door jonge makers die met hun korte film of documentaire de kans kregen om een eigen handschrift en signatuur te ontwikkelen. Op dinsdag 27 september vindt de première plaats van deze Filmfonds Shorts, in Kinepolis Jaarbeurs 11, vanaf 20:30.

Het programma 2022:

Bezorgd - Ruud Satijn/Revolver Amsterdam
Tijdens zijn avonddienst krijgt maaltijdbezorger Izem het vermoeden dat er achter de deuren van een rijke klant huiselijk geweld plaatsvindt. Gelooft de politie de waarschuwing van deze jongen?

Zwijg - Niels Bourgonje/ALP Media
Als Jonas zijn zieke vader bezoekt, blijkt zijn vaders probleem ernstiger en huiveringwekkender dan Jonas voor mogelijk had gehouden. Wat gebeurt er allemaal in dat mooie huis in het bos?

Wanneer harten droevig zijn - Renée van Zadelhoff/Moving Dreams
Simone wordt ineens geconfronteerd met haar ex-vrouw Nora. Na de dood van hun dochter hebben ze lang geen contact meer gehad. Verbluft raakt Simone de balans tussen verstand en gevoel kwijt.

Berenklauw -Thijs Bouman/Levitate Film
Korte film waarin een negenjarige jongen ontdekt dat de stroom in huis is afgesloten, omdat zijn moeder de rekeningen niet kan betalen. Dapper gaat hij eigenhandig op zoek naar oplossingen.

Premières