Ga naar inhoud
De bioscoopstoel wordt een (comfortabele) collegebank tijdens vier verdiepende Filmcolleges waarbij steeds een andere NFF-premièrefilm of -serie wordt vertoond. Na de film krijgen studenten en andere belangstellenden de kans om regisseurs, cast- en crewleden aan de tand te voelen in een uitgebreid nagesprek.

In dit laatste Filmcollege kijken en bespreken we Femi, de debuutfilm van regisseur Dwight Fagbamila. Na de vertoning gaan we in gesprek met cast- en crewleden.

In Femi wordt Dennis (21) geconfronteerd met zijn aanstaande vaderschap. Geteisterd door nachtmerries en visioenen van het bevroren meer waar zijn vader zichzelf in verdronk, wil Dennis weer terug intrekken bij zijn moeder. Sinds de zwangerschap van zijn ex-vriendin Asha, wordt hij overvallen door schuldgevoelens over de dood van zijn Nigeriaanse vader zestien jaar geleden. Voor Dennis lijkt een voodoo vloek de enige manier om deze last van zichzelf en zijn naasten af te werpen.

Datum: dinsdag 27 september
Tijd: 9:15 - 12:00
Locatie: Stadsschouwburg – Grote Zaal

De Filmcolleges worden in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht georganiseerd.

Masterclasses